Exclusieve accommodatie in Tuvesvik, Orust (Zweden)

Op de kliffen van Tuvesvik zijn acht houten woonhuizen zorgvuldig geplaatst met een weids uitzicht op de kliffen en de zee. De huizen zijn dicht bij elkaar geplaatst op dezelfde manier als villa’s, boothuizen en magazijnen in Bohuslän. De smalle steegjes geven je het idee van het vissersdorpje waar de huizen aan zijn verbonden tot prettige woonverblijven met een sterke saamhorigheid en grote aanwezigheid.

De huizen zijn grotendeels van hout gebouwd, vergelijkbaar met de bouwtraditie van Bohuslän. De gebouwen zijn bekleed met staande grijze, met teer behandelde houten panelen waardoor ze opgaan in het ruige rots landschap. 

De blootgestelde ligging aan zee stelde hoge eisen aan materialen en het ontwerp en de keuze van de oppervlaktebehandeling van het hout was een uitdaging. We hebben verschillende onderzoeken gedaan en verschillende projecten bekeken om de perfecte behandeling te vinden. Zowel qua ontwerp als duurzaamheid en onderhoud. 

De keuze viel uiteindelijk op Auson Houtteer Vitriol omdat we met dat product een natuurlijke en egale grijze kleur hebben weten te bemachtigen die ook nog eens de natuurlijke structuur van het hout benadrukt. De natuurlijke houtbescherming met dennenteer was een groot voordeel, wat een goede houtbescherming en langere onderhoudsintervallen voor de klant betekent.

White Architects